Álmatlan dal

 2010.10.02. 13:07

Ha a Pszinapszisra gondolok, biztos, hogy az első gondolataim között lesz a sok buli, a sok új barát, és a nagyon kevés alvás. Amikor tavaly a három napos folyamatos pörgés után hétfő hajnalban a stábvezetőink megkérdezték, jönnénk-e jövőre is szervezőnek, bizony nem tudtam merre is billenjen az a bizonyos mérleg. Az akkor már csütörtök óta tartó állandó rohanás, pakolás és hirtelen jött megoldandó problémák hajlamosak elfeledtetni az emberrel, miért is jó buli az, ha Pszinapszist szervezel.

Az első otthon töltött éjszaka után - amikor végre kialudhatod magad - végül mégiscsak eszedbe jut: stábolás címszó alatt este tízkor tortát enni a kiállítóban; reggel 8 óra 10-kor arra kelni, hogy „Megjöttek az első látogatók. Ha lehet úgy menjetek végig pizsamában a házon, hogy ne lássanak meg...”; végignézni, ahogy az egyik kevésbé szerencsés szervezőtársad hajnali kettőkor pizsamában fogadja a másnap este koncertezőket, mert csak akkor tudják elhozni a felszerelésüket; vagy amikor már mindenki más alszik és csak ketten vagytok fent, szeretnétek a lehető leghalkabban elpakolni az alvás útjába álló paravánt, ami persze akkor esik szét.

Az alvás egyébként is a minden szervezési rutint magába tömörítő Pszinapszis gyenge pontja: vagy ott alszol, ahol elér az álom, vagy ott, ahol minimálisra sikerült csökkenteni a zavaró körülményeket. A Relax szobában van matrac, de horkolnak. Az öltözőt valaki bezárta. Belülről! Emelett gyakorta hangzanak el ilyenek is másnap reggel: „Hova tűntek a babzsákok?”, „Kelj fel légyszi, kell az autogén műhelyre a polifoamod!” illetve „-Hová tűnt X.Y.? - Az Opálban alszik.
 - Nem fél óra múlva kezdődik ott egy előadás?”

Mindemellett persze nem utolsó szempont az sem, ha látod, hogy amiért 8 hónapja keményen dolgozol, mennyire sok embert érdekel, vagy mennyire hálás az általad meghívott személy, hogy itt lehetett. Mindezek után már egy percig sem volt kérdés, merre is billenjen az a mérleg…

by Adri

Címkék: élmény

A bejegyzés trackback címe:

https://pszin15.blog.hu/api/trackback/id/tr402334480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása