Ahol szükség van ránk

 2010.10.12. 10:41

A villám soha nem csap jó helyre, akikbe pedig éppen belecsap, azoknak a legrosszabb, akármilyen is volt addig az életük. Az emberi természetben azonban mélyen benne lakozik a jóindulat és a szolidaritás. Egyesek ezt evolúciós elméletekkel magyarázzák, mások szerint ez sajátosan emberi tulajdonság, itt azonban mindegy is. A lényeg, hogy ahol az ember bajba kerül, ott rendre megjelennek társai, hogy kihúzzák a slamasztikából. A Pszinapszis szervezőiként mi magunk is önkéntesként dolgozunk, most arra kérünk Titeket, tegyétek ugyanezt!

Devecser és Kolontár életét a vörösiszap fenekestül forgatta fel. Most ők kérnek segítséget. A Felismerés Alapítvány pszichológusokat keres, akik a devecseri és kolontári iskolákban segítenének a gyerekeknek a trauma feldolgozásában. Az alkalom egy hétköznapot jelent, az alapján kerül kiválasztásra, hogy melyik napra gyűlik össze egy busznyi vállalkozó. Reggeli indulás, délutáni érkezés, és közben valószínűleg megrázó tapasztalatok várnak a jelentkezőkre.

Sokszor gondolkozom azon, hogy a pszichológusoknak is szükséges volna valami olyan esküt tenni, mint amilyen az orvosoknak a hippokrateszi. Hogy tudásukat mindig segítségadásra fogják használni. Az a segítség, amit tudunk nyújtani, nem sok, nem anyagi természetű, nem fogja az ottaniak életét átrendezni, vagy megjavítani. Néha azonban az embereknek elég a támogatás érzése ahhoz, hogy megküzdjenek helyzetükkel, érzéseikkel. Szerintem ez senkitől sem elvárható jobban, mint azoktól, akiknek hivatása a segítségnyújtás. Meg lehet mutatni, hogy ott vagyunk, ahol tényleg szükség van ránk. Itt várjuk a jelentkezéseteket, amit továbbítunk is a Felismerés Alapítványnak. ha pedig valaki valid adakozási számlaszámról, vagy bármilyen hasonló témájú önkéntes kezdeményezésről tud, várjuk kommentben és emailben egyaránt!

 (A fotók az Index képei.)

Címkék: nagyvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://pszin15.blog.hu/api/trackback/id/tr542364850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása