Bulizmus

 2010.11.03. 18:06

Már sokszor nyilvánosságra került, hogy bizony a Pszinapszis-szervező élete nem csak játék és mese. Az évről évre bolyba gyűlő 70-80 szorgos hangya mindent megfog-elcipel-összehord, hogy kinőjön a semmiből 3 napnyi pszichológia-esszencia. Lényegében 9 hónap alatt építünk fel ötéves terveket, hát ez nem mindennapi sztahanovizmus. Egyesek a Pszinapszis falába építik bele diplomájukat, párkapcsolatukat, sőt saját személyiségüket is (aztán nem tudják, hogy ők tartják a falat, vagy fordítva). Ez a munka aztán visszacsapó effektussal tud átmenni orbitális bulizásba. Erről értekezünk most.

Jelmezes őrültek, kurvák és gengszterek, fél oldalon leborotvált szőrzet, esetleg Jóban-rosszbanos szívecske a frizurában – nagyjából ilyesmikkel írható le az a külső-belső metamorfózis, amin a szervező átmegy, mikor vége a melónak. Ennek oka egy van: szeretjük megadni a módját. A szervezői csapat ugyanis sosem teli zsebekre vágyik (erre esélye sincs), hanem közösségi létre. Az ilyenre pedig a legjobbak azok az alkalmak, amikor van idő megállni, kocsmafilozofálni, állapotba kerülni, és amikor beállt a boogie a lábakba, akkor táncra perdülni. Ki-ki vérmérséklete és technikai képességei szerint ropja ilyenkor, de az biztos, hogy egy Megatánc-paródiát össze lehetne dobni a szervezők által felhalmozott kollektív mozgáskultúrából.

A bulik sikerével kapcsolatban leginkább az időről időre felbukkanó régi arcok árulkodnak. Mivel én magam se ma kezdtem, korengedménnyel és mikiegérséróm által igazoltan sikerült felkerülnöm egy ilyen szervezői nyuggerlistára. Onnan lopott kifejezéssel élve csak Pszinoszauroszoknak hívnám az ilyeneket, mivel egymás között is ez az elfogadott kifejezés önmagukra. Nos, ezek a Pszinoszauruszok folyton megjelenve bizonyítják, hogy soha ki nem haló fajt képeznek. Közöttük vannak jó barátok is, ám ez a háló túlmegy az informális barátságokon. Ők azok, akikkel nem csak a sokadik bambit lehet meginni az ilyen bulikon, hanem a „sziahogyvagymicsinálsz?” kezdetű beszélgetésekből kibukkan, hogy még mindig tartják a kapcsolatot X-szel és Y-nal és egyébként nagyon szívesen segítenek ilyen-olyan területen, amelynek azóta szakértőivé váltak. Ezt nevezzük szakmai közösségnek, amit alaposan megerősít a sört és cigit elnyomó együtt rágott Pszinapszis-gitt nosztalgikus íze.

Nos, most is egy ilyen partira hívunk titeket. Holnap (november 4-én) a Szódában tartjuk idei első jelmezbálunkat, a Halloweenhez igazodva fogjuk egymást ijesztgetni. Fél 8-tól várjuk az idei szervezőket, 10-től pedig a Pszinoszauruszokat, és minden szimpatizánst, aki hozzá kíván járulni a kollektív mozgáskulturális kincs gyarapodásához. 

Címkék: esemény

A bejegyzés trackback címe:

https://pszin15.blog.hu/api/trackback/id/tr902420586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása