Ho-ho-hóóó

 2010.12.05. 15:05

Hópelyhecskék szállingóznak a hideg koratéli estében, az utca kihalt, a fekete betonra ráfagyott latyakban az adventi kivilágítás fénye tükröződik. Ilyenkor már mindenki alszik, még Budapesten is. Azonban, hirtelen az egyik épülettömb sarka felől, egyre erősödő csengőszó hangja csiklandozza meg a faágakat, az alvó körútközeli utcácska megborzong. Egyszercsak egy piros ruhás, mackós járású alak közelít, hátán nagy zsákkal az egyik lakóház ablaka felé. Óvatosan, bár biztosan lépdel hatalmas fekete bakancsával a csúszós terepen, és határozott mozdulattal (terebélyes ezüstfehér szakállától alig látva) egy csillogó ajándékdobozt vesz elő.

A néma nyugalomba egy női magassarkú csizma hangos kopogása tör bele. Az öregúr az ajándékkal a kezében megtorpan a mozdulat felénél: nincs hozzászokva, hogy bárki is megzavarja tevékenysége közben. De a női alak csak közeledik... járása azon kívül, hogy hangos, más magabiztosságot nem sugall, hiszen kissé mintha dülöngélne... olykor pedig félő, hogy kicsúszik a lába alól a talaj. Várjunk csak... a bácsi kénytelen konstatálni, hogy a nőnek ugyanolyan a sapkája, mint saját magának: egy bundás piros sapka, fehér bojttal a végén. Ez akkora megdöbbenést vált ki belőle, hogy mire feleszmél, a nő ott terem mellette, és kétes hangon így szól:

"Na mi lesz Fater... meló után te is lenézel a Szódába?!"

Nem csalás, nem ámítás, Pszinapszis szervezői Mikulásbuli vár Titeket nagy szeretettel december 9-én, csütörtökön, a szokott helyen, a Szódában! Gyertek-gyertek, mert a Mikulásbácsi nagy örömmel és kedvenc italaival várja a jógyerekeket az őszi félév utolsó ereszdelahajam-überfergeteg partijára! Télapósapka nem hátrány!

Facebookon jelezzétek vissza bátran, hogy jöttök! http://www.facebook.com/event.php?eid=177552815605204
Ho-ho-hóóó!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pszin15.blog.hu/api/trackback/id/tr892494614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása